Metal Dedektörü Kalibrasyonu
Gıda metal dedektörleri, tanımı gereği, gıda işleme
endüstrisindeki ürünlerdeki metal yabancı maddeleri belirlemek ve gidermek için kullanır.
Bir metal dedektörünün birincil amacı tüketiciyi korumaktır;
azami özen gösterip bile metal parçacıkları üretim sırasında gıda hattına girer.
Bu tehditlerin dikkatli bir şekilde ortadan kaldırılması marka
bütünlüğünü korur ve üreticilerin yönetmeliklere uyması için hayati önem taşır.
Gıda ve Tekstil sektöründe kullanılan dedektörlerin kalibrasyon
işleminin en az yılda bir kez olmak üzere yapılması gerekmektedir.
Kalibrasyon, dilimize Fransızcadan giren bu sözcük, Metroloji Bilimi içerisindeki tanımı; belirlenmiş koşullar altında bir ölçü aleti veya ölçme sisteminin gösterdiği veya bir ölçüt/ölçeğin ifade ettiği değerler ile, o sistemi ölçen/referans olarak değerleri bilinen cihaz/sistem arasındaki ilişkiyi oluşturan işlemler dizisi olarak tanımlanır. Kalibrasyon bir ölçme aleti veya düzeneğinin doğru sonuçlar verecek şekilde ayarlanması işlemi değildir.
- Kalibrasyonun sonucu, ölçeğin, ölçü aletinin veya ölçme sisteminin hatasını kestirmeye, veya belirli bir skalanın işaretlerine değerler verilmesine olanak sağlar.
- Kalibrasyon işlemi başka metrolojik özellikleri de belirler.
- Kalibrasyon sonucu,kalibrasyon sertifikası veya kalibrasyon raporu adı verilen bir doküman ile kaydeder.
Özel ekipmanlarla, hassas olarak yapılıp orijin kabul edilen referans cihaza uygunlugu, bir rapor veya sertifika ile kayit altına alınan ölçme aleti veya ölçüm cihazina ait bu belgelerin üzerinde, mutlaka aletin/cihazın marka, model, seri numarası ve sapma buyuklugu bulunur. Ayrıca, sertifikanın izlenebilirliğini takip etmek için, Rapor veya Sertifika numarası da içermektedir.
Metal Dedektörü Kalibrasyonu için bize buradan ulaşabilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.